Политика за поверителност

Тази интернет страница http://mpeg.gea.uni-sofia.bg се притежава и управлява от катедра „Минералогия, петрология и полезни изкопаеми“ към Геолого-Географски факултет на Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. Сайтът се стреми да Ви предостави достъпна и полезна информация за катедра „Минералогия, петрология и полезни изкопаеми“.

Настоящата Политика за поверителност има за цел да Ви информира за начина, по който обработваме Вашите лични данни, както и за Вашите права. Сайтът запазва правото си да променя Политиката за поверителност по всяко време, за което ще Ви информира по подходящ начин.

Сигурността на сайта се осигурява от www.superhosting.bg и https://wordpress.com.

Събиране на информация

За да използвате нашия сайт не се изисква да се регистрирате или да предоставяте лична информация. Събираме от Вас лична информация само когато ни я предоставите доброволно – например при попълване на формата за контакт на сайта. Личната информация може да включва данните Ви за контакт, като напр. име, пощенски адрес, телефонен номер, адрес на електронна поща и др. Събраните по този начин лични данни не се обработват по никакъв начин за нуждите на сайта и неговия притежател.

Ние не продаваме, търгуваме или по друг начин трансферираме вашата лична информация към външни страни. Това не включва доверени трети страни, които ни помагат в оперирането на нашия уеб сайт, при условие, че страните са съгласни да пазят тази информация в пълна конфиденциалност.

Вашите права

Ако сте предоставили Ваши лични данни на http://mpeg.gea.uni-sofia.bg, Вие разполагате със следните възможности по всяко време:

  • право да искате заличаване на личните Ви данни.
  • право на жалба до Комисия за защита на личните данни, ако считате че са нарушени Вашите права за защита на данните.

Употреба на бисквитки (cookies)

 

Нашата интернет страница използва бисквитки. Бисквитките (Cookies) са малки файлове с информация, които се запазват във Вашият интернет браузър или твърд диск при посещение на сайта. Бисквитките подобряват достъпа до нашия сайт и идентифицират редовните посетители. При този процес не се съхраняват никакви лични данни. Повечето интернет браузъри позволяват контрол на употребата на бисквитки. Въпреки това, някои бисквитки са запазени при отварянето на сайта без ние да сме имали възможност да поискаме Вашето съгласие. За запаметяването на другите бисквитки ще бъде необходимо Вашето съгласие. Сайтът използва следните бисквитки: – Сесийни бисквитки; – Бисквитка за pop-up; – Бисквитка за уеб трафик; – Бисквитка за защита на личните данни. Можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените вече такива. Ако желаете да се възползвате от тези функции, моля обърнете се към производителя на Вашия интернет браузър.

Сайтът не носи отговорност, ако интернет браузър, който ползвате не поддържа функциите за контрол на употребата, отказ от запаметяване или изтриване на запаметени бисквитки. В случай, че забраните запаметяването на бисквитки или изтриете запаметени вече такива в зависимост от вида им е възможно да се наруши функционирането на сайта.

 

Google Analytics

Сайтът използва Google Analytics – уеб базирана услуга предоставена от Google Inc. (“Google”). Google Analytics използва бисквитки, които се запаметяват на Вашия компютър. Бисквитките позволяват изготвянето на доклади и анализ на активността Ви при посещение на сайта.

Информацията, която бисквитката генерира за Вашата активност на сайта (включително и Вашия IP адрес) се прехвърля и запазва на Google сървър в САЩ. Google предоставя данните или възлага обработването им на трети лица само, ако това е подходящо и доколкото действащото право не забранява това.

Google не обвързва Вашия IP адрес с други данни, които обработва. Анонимността на Вашия IP адрес на сайта се постига чрез кодиране в рамките на държавите членки на Европейския съюз и държави страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство. По изключение пълният IP адрес може да бъде прехвърлен на Google сървъра в САЩ и съкратен там.

 

Социални мрежи

Достъпът Ви до социалните мрежи като Facebook и други такива предвижда отделна регистрация и приемане на общите условия на тези сайтове. Сайтът не отговаря за защитата на личните Ви данни при приемането на тези общи условия. Моля да се запознаете подробно с общите условия на тези сайтове.

 

Приставки/Plugins

 

Сайтът използва Социални приставки/Social Plugins, които представляват софтуерни компоненти прибавящи допълнителни възможности към Вашия интернет браузър, при съгласие с техните условия и регистрация. Ние използваме следните Приставки:

Facebook

 

Сайтът използва линкове към страницата на катедра „Минералогия, петрология и полезни изкопаеми“ в социалната мрежа Facebook, която се поддържа от Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. („Facebook“). Тази приставка се разпознава по логата на Facebook (бяло „f” на син фон) или се отличава с „Facebook Social Plugin“. Списъкът и видовете Facebook Social Plugins може да видите тук: https://developers.facebook.com/products/social-plugins/.

Когато посетите страница от сайта, която съдържа Facebook приставка, Вашия интернет браузър се с 500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator at webmaster@mpeg.gea.uni-sofia.bg to inform them of the time this error occurred, and the actions you performed just before this error.

More information about this error may be available in the server error log.